Putin kommer till Tynningö – i ny roman

Grattis, Leif B Magnusson, du har i dagarna fyllt 85 år och kommit ut med en ny spänningsroman om Tynningö.

Du följer upp böckerna ”Attack på nämndemännen” och ”Hovrätten brinner” med en tredje del, ”Tynningö i stormens öga”. Är det samma huvudpersoner vi möter igen?

– Ja, det är det. Det är lite den klassiska modellen även om det inte är så utpräglat. Denna tredje del är lite annorlunda, här är det privatspanare och Missing people, det är civilsamhället som kommer in.

Hur har du samlat in information till boken?

– I mitt huvud. Jag lyssnar oerhört mycket på radio och läser tidningar. Huvudet är sprängfullt och det måste ut. Det är en ren hälsofråga för mig. Jag måste skriva och jag tycker det är intressant att se en annan utveckling än krig, fiendskap och förstörelse. Vad händer när Putin kommer till Tynningö, går det att lösa Krim-problemet?

– Det hela går ut på att se det möjliga i det omöjliga. Det låter väldigt pretentiöst. Men jag tror mer på vänskap än fiendskap, men jag är inte någon fredsduva för det.

”Huvudet är sprängfullt och det måste ut”

För den som ännu inte upptäckt din spänningstrilogi, på vilket sätt skiljer sig boken ”Tynningö i stormens öga” från din tidigare bok ”Tynningö i våra hjärtan”?

– ”Tynningö i våra hjärtan” var en helt annan bok. Det är en tjock bamse på 400 sidor, den är dubbel så tjock som denna. Den innehåller händelser och otroliga saker som är både sanna och osanna och som belyser Tynningö som en otrolig skapelse i ett Skärgårdshav. Den har fått ett gott mottagande. Man får reda på mycket fakta, men man får sig också ett gott skratt.

Det här är din fjärde bok med Tynningö i centrum på kort tid. Hur hinner du med?

– Det är väl som folk säger att ”du har sådan obändig fantasi”. Jag skriver i huvudet var jag än är, sen är det bara att gå och skriva ner. Jag kan gå runt och le för mig själv åt det som kommer upp.

”Min släktingar tror jag att jag ska bli hundra. Men det vet i sjutton om jag orkar med”

Blir det någon mer bok?

– Ja, jag har sjutton projekt till. Då är kanske 4-5 nästan klara. Men jag vet inte om de blir böcker. Mina barn säger att ”Skriv nu din självbiografi medan du lever”. Men jag har pratat in så min röst finns kvar.

– Min släktingar tror jag att jag ska bli hundra. Men det vet i sjutton om jag orkar med.

– Det ska komma en bok nästa år där jag jobbar ihop med två andra personer på ön. Vi ska göra en bild- och berättelsebok om Tynningö.

”Vi ska göra en bild- och berättelsebok om Tynningö” 

Fakta: Leif B Magnusson

Bor: Tynningö utanför Vaxholm.

Gör: Pensionär som skriver lokalhistoriska böcker och spänningsromaner samt mycket mera.

Aktuell: Fyllde 85 år den 27 juni. Firar på lördag den 30 juni med boksläpps-fest för tredje delen i romantrilogin om rättssamhället, den fristående fortsättningen ”Tynningö i stormens öga”.

 29 juni 2018, kl. 11:47

 

 

 

1 thought on “Putin kommer till Tynningö – i ny roman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *